Irlannin kiertomatka, 6 päivää / 5 yötä

Matkakohde: Irlanti, kiertomatka

Matkan hinta

1560 €

Lento Helsingistä 1560 €/henkilö tai lento Kuopiosta 1680 €/henkilö.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 299 €.

 

Hinta sisältää:

-edestakaiset Finnairin lennot Dubliniin (Helsingistä tai Kuopiosta)
-suomenkielisen oppaan palvelut
-majoituksen 4 tähden hotelleissa (oikeus muutoksiin pidätetään)
-irlantilaisen hotelliaamiaisen joka aamu, kaksi lounasta (päivät 2 & 3), neljä hotelli-illallista, yhden ravintolaillallisen
-kuljetukset, vierailut ja sisäänpääsyt ohjelman mukaisesti

ke 22.9. - ma 27.9.
22.9.2021 Finnair AY1381Helsinki - Dublinklo 08.15 - 09.30
27.9.2021 Finnair AY1386Dublin - Helsinkiklo 18.05 - 23.05

Matkan kuvaus

Lentoaikataulu

 

Meno
21.09.2021 AY0370 Kuopio 17:55 - Helsinki 18:55
22.09.2021 AY1381 Helsinki 08:15 - Dublin 09:30

Paluu
27.09.2021 AY1386 Dublin 18:05 - Helsinki 23:05
27.09.2021 AY0379 Helsinki 23:45 - Kuopio 00:45 (28.9.)

 

 

Matkaohjelma

 

Päivä 1: keskiviikko 22. syyskuuta 2021

Saapuminen Dublinin lentokentälle, jossa opas on vastassa. Lentokentältä suunnataan luoteisrannikolle. Matkalla pysähdytään Pohjois-Irlannin puolella Florence Court -kartanolla, joka edustaa Yrjöjen aikaista arkkitehtuuria. Noin tunnin kierroksen jälkeen teemme kävelyn palatsin puutarhaan. Aikaa omatoimiselle lounaalle. Illallinen hotellissa. Yöpyminen Donegalin kreivikunnassa, hotelli The Great Northern Hotel 4****, https://www.greatnorthernhotel.com/.

Päivä 2: torstai 23. syyskuuta 2021

Aamiaisen jälkeen ajo Donegalin maakuntaan, joka on tunnettu uniikista kulttuuristaan, upeista maisemista, valkoisista hiekkarannoista ja jylhistä kallioista. Vieraillaan Donegalin linnassa. Useat ovat kuulleet Moherin kallioista, mutta Slieve Leaguen kalliot ovat jopa kolme kertaa korkeammat ja niiltä on upeat näköalat mm. Atlantille. Maisemareittiä pitkin kuljemme Teelinistä Glencolumbkille ja siitä Ardaraan. Reitti kulkee mutkikkaan Glengesh-solan läpi. Ardarassa vierailemme Trionan Tweedkeskuksessa, jossa kuulemme kuinka Donegal-tweedkangas syntyy lampaan kerinnästä alkaen. Kierroksen jälkeen on esittely alueen nähtävyyksistä. Päivän aikana nautimme lounaan. Illallinen hotellissa. Yöpyminen Donegalin kreivikunnassa, hotelli The Great Northen Hotel 4****.

Päivä 3: perjantai 24. syyskuuta 2021

Tänään suuntaamme Sligon maakuntaan, joka on pieni, mutta täynnä kulttuuria. Sligon iirinkielinen nimi, Sligeach, tarkoittaa simpukoiden ympäröimää paikkaa. Sligon kaupunki on lähellä Benbulbenin vuorta, joka muistuttaa Pöytävuorta. Benbulbenin vuoren lähellä on kylä nimeltä Drumcliffe, joka on tunnettu hautausmaastaan ja eritoten runoilija W.B.Yeatesin haudasta. Käynti Euroopan suurimmalla megaliittisella paikalla Carrowmoren hautausmaalla. Arkeologit ovat löytäneet alueelta yli 60 hautaa, osa näistä vanhempia kuin pyramidit. Voimme nähdä 30 näistä hautapaikoista. Matkalla nautimme lounaan. Päivän aikana mahdollinen luontokirkko. Illallinen hotellilla. Yöpyminen Sligossa, hotelli Sligo Southern Hotel 4****, https://www.sligosouthernhotel.ie.

Päivä 4: lauantai 25. syyskuuta 2021

Sligon jälkeen kohti Mayon maakuntaa, joka tarjoaa upeita ja unohtumattomia maisemia, mutta elämä täälläpäin ei ole aina ollut helppoa. Etenkin suuri Irlannin nälänhätä (1845-1850) koetteli aluetta ja aiheutti massamuuton pois alueelta. Ajamme National Museum of Country Life -museolle, jossa tutustumme omatoimisesti Irlannin historiaan maatalouden, käsitöiden ja juhlaperinteiden kautta. Vierailemme Knockin kylässä, joka on tunnettu pyhäköstään. Elokuussa 1879 Neitsyt Maria, Pyhä Joosef, Johannes ja Jumalan Karitsa ilmentyivät 15 kyläläiselle kirkon kiviseinään, jota he seisoivat katsomassa kaksi tuntia kaatosateessa kastumatta. Pyhäkön museon opastetulla kierroksella kuulemme enemmän aiheesta ja siitä, kuinka ihmiset läheltä ja kaukaa tulevat pyhäkköön hiljentymään ja rukoilemaan. Aikaa omatoimiselle lounaalle.

Saavumme Galwayn kaupunkiin, joka on tunnettu värikkäästä kulttuurielämästään. Tämä keskiajalla perustettu kaupunki tarjoaa musiikkia, festivaaleja, hevoskilpailuja, teatteria, ravintoloita ja mereneläviä. Galway tunnetaan myös nimellä ”the city of Tribes” eli vapaasti suomennettuna ”Sukujen Kaupunki”. Nimi juontaa juurensa 1200-1500 -luvuille, jolloin kaupunkia hallinnoi 14 varakasta kauppiassukua, jotka määräsivät niin politiikassa, liiketoiminnassa kuin seurapiireissäkin. Illallinen hotellissa. Yöpyminen Galwayn maakunnassa hotelli Salthill Hotelissa 4****, https://www.salthillhotel.com/.

Päivä 5: sunnuntai 26. syyskuuta 2021

Aamupalan jälkeen ajamme itärannikolle ja Dubliniin. Matkalla pysähdymme Clonmacnoisen esikristillisillä munkkiluostariraunioilla. Alueella on katedraalin rauniot, seitsemän kirkkoa 900-1200 -luvuilta, kaksi tornia, kolme korkeaa ristiveistosta ja suuri kokoelma kristinuskonnollisia hautalaattoja. Aikaa omatoimiselle lounaalle.

Dublinin kaupunki on moderniudestaan ja kosmopoliittisuudestaan huolimatta säilyttänyt arkkitehtuurinsa 1700-luvulta. Dublin on elegantti ja taiteellinen kaupunki, jossa on leveitä Yrjöjen aikaisia aukioita ja katuja. Dublinissa teemme kaupunkikierroksen, ja opastetun kierroksen Pyhän Patrickin Katedraalissa. Yksi Irlannin tunnetuimmista henkilöistä on Pyhä Patrick, joka syntyi vuosien 370-380 välillä Pohjois-Britanniassa. Hänet vangittiin 16-vuotiaana ja myytiin orjaksi Pohjois-Irlantiin. Paettuaan orjuudesta hän matkusti Galliaan ja myöhemmin hänestä tuli piispa. Irlantiin hän palasi lähettiläänä noin vuonna 432 nähtyään enneunen, jossa irlantilaiset kutsuivat häntä palaamaan. Katedraalin puistossa voimme tutustua “kirjailijoiden paraatiin”, joka kunnioittaa irlantilaisten kuuluisien kirjailijoiden töitä. Viimeisen yhteisen illan kunniaksi nautimme illallista 1900-ravintolassa. Yöpyminen Dublinissa, hotelli Camden Court Hotel 4****, https://www.camdencourthotel.com/.

Päivä 6: maanantai 27. syyskuuta 2021

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Lähtö hotellista klo 12.00 matkalaukkujen kanssa. Tänään on kotiinlähdön aika, mutta matkalla lentokentälle ehdimme vielä vierailla Glasnevinin hautausmaalla ja kasvitieteellisessä puutarhassa. Glasnevinin hautausmaan perusti Irlannin kansallissankari Daniel O'Connell paikaksi, johon kaikki ihmiset uskonnosta riippumatta voisivat haudata läheisensä arvokkaasti. Nykyään hautausmaasta on tullut tärkeä kansallismonumentti. Kierroksen aikana kuulemme monta mielenkiintoista tarinaa Irlannin historiasta sinne haudattujen poliitikkojen, muusikoiden, näyttelijöiden ja ”tavallisten” dublinilaisten hautojen kautta. Ja Irlannissa kun ollaan, niin jopa hautausmaalta löytyy pubi; Old Kavanagh’s Pub on yksi vanhimmista pubeista Dublinissa, perustettu vuonna 1833 ja ollut saman perheen hallussa jo kuuden sukupolven ajan. Paikalliset kutsuvat pubia ”The Gravediggers Pub”, sillä haudankaivajien tiedetään poikenneen pubiin usein töiden jälkeen.

Glasnevinin hautausmaa sijaitsee Irlannin kasvitieteellisten puutarhojen vieressä, joihin on suora kulku hautausmaalta. Puutarhassa on yli 17 000 lajia harvinaisia kasveja, jotka on istutettu yli 100 hehtaarin suuruiselle puistoalueelle. Puutarhassa käyskentelyn jälkeen on aikaa omatoimiselle lounaalle puutarhan kahvilassa ennen kuin lähdemme kohti lentokenttää, jossa tulee olla noin klo 16.00. Lento AY1386 Helsinkiin lähtee klo 18.05.

Matkanjohtajat

Mattila Reijo, rovasti

Kuopio

Ruuttunen Tuomo, rovasti

Kuopio

Soita asiakaspalveluumme p. 09 565 7170 tai vieraile toimistollamme.

Toimistomme on avoinna klo 08.30-16.30 maanantaista perjantaihin.

Toiviomatkat Oy

Toiviomatkat on 1976 perustettu yksityinen matkatoimisto, jonka päätoimipiste on Helsingissä.

Toiminta-ajatuksena on järjestää hyvin suunniteltuja, laadukkaita kiertomatkoja Raamatun maihin. Kaikki kohteemme ovat historiallisesti merkittäviä matkakohteita. Räätälöimme matkat ryhmille toiveiden mukaan.