Kreikka

Suurin osa Kreikan merkittävimmistä historiallisista kohteista sijaitsee Manner-Kreikassa – Ateenassa, Peloponnesoksella, Keski- ja Pohjois-Kreikassa.

Ateenassa olemme heti länsimaisen kulttuurimme syntysijoilla. Matkan kohokohta on käynti Akropoliilla, jonka nykyisin nähtävissä olevat temppelit on rakennettu 400-luvulla ennen ajanlaskumme alkua.

Ateenasta on lyhyt matka laajalle Peloponnesoksen niemimaalle, joka alkaa kanavan lävistämältä Korintin kannakselta. Lähellä ovat antiikin ajalla merkittäväksi kasvaneen Korintin kaupungin rauniot. Sieltä etelään matkatessamme tulemme akustiikastaan kuuluisalle Epidauroksen teatterille.

Lento Helsingistä Ateenaan sujuu parhaimmillaan kolmessa ja puolessa tunnissa.

Peloponnesoksen eteläosassa ovat Mistran bysanttilaisen kaupungin rauniot lähes pystysuorassa vuorenrinteessä. Maisemat ovat huikaisevan kauniit. Antiikin urheilukisoistaan tunnettu Olympia on vehreän luonnon keskellä läntisellä Peloponnesoksella.

Keski-Kreikan jylhässä vuoristossa ovat muinaisesta oraakkelistaan kuuluisan Delfoin rauniot ja viljavan Thessalian tasangon pohjoispäässä Meteoran ”ilmassa leijuvat” luostarit pilarimaisilla kallioillaan. Pohjois-Kreikan Thessaloniki on Kreikan toiseksi suurin kaupunki.

Apostoli Paavali tuli lähetysmatkoillaan ensimmäisen kerran Euroopan puolelle nykyisen Kavalan kaupungin luona sijainneeseen Neapoliksen satamaan ja sieltä läheiseen Filippiin.

Patmoksen luonnonkaunis saari on yksi Egeanmeren pienimmistä asutuista saarista ja se sijaitsee Turkin rannikon tuntumassa. Sen uskonnollinen merkitys perustuu apostoli Johanneksen saapumiseen saarelle vuonna 95. Pyhän Johanneksen luostari sijaitsee Horan kylässä. Skalan kylä on Patmoksen suurin asumiskeskittymä. Skalan tien varrella sijaitsevassa kirkossa on luola, jossa Johannes kuuli Jumalan äänen. Myöhemmin näistä näyistä muotoutui Johanneksen ilmestys, Uuden testamentin viimeinen kirja.

Soita asiakaspalveluumme p. 09 565 7170 tai vieraile toimistollamme.

Olemme avoinna klo 08.30-16.30 maanantaista perjantaihin.

Toiviomatkat Oy

Toiviomatkat on 1976 perustettu yksityinen matkatoimisto, jonka päätoimipiste on Helsingissä.

Toiminta-ajatuksena on järjestää hyvin suunniteltuja, laadukkaita kiertomatkoja Raamatun maihin. Kaikki kohteemme ovat historiallisesti merkittäviä matkakohteita. Räätälöimme matkat ryhmille toiveiden mukaan.