Tšekin ja Slovakian kiertomatka

Matkakohde: Tšekki ja Slovakia, kiertomatka

Matkan hinta

1499 €

Majoitus neljän tähden hotelleissa 5 yötä sisältäen aamiaisen noutopöydästä
Finnairin edestakaiset lennot Kemi-Helsinki-Praha-Helsinki-Kemi
Bussikuljetukset kohteessa
6 x lounas tai päivällinen
Viininmaistajaiset
Sisäänpääsymaksut Prahassa, Kutná Horassa, Cesky Krumlovissa, Telcissä ja Trebicissä
Yritysvierailu Nizborin lasinpuhallustehtaassa
Suomea puhuva oppaan palvelut koko matkan ajan
Paikalliset verot

Yhden hengen huoneen lisämaksu 299 €/henkilö.
Lisämaksullinen konsertti Prahassa, hinta julkistetaan myöhemmin.

 

la 8.9. - to 13.9.
8.9.2018 Finnair AY520 / AY1221Kemi-Tornio - Helsinki - Prahaklo 06.50 - 10.50
13.9.2018 Finnair AY1224 / AY519Praha - Helsinki - Kemi-Tornioklo 19.30 - 01.20 (+1)

Matkan kuvaus

Lentoaikataulu

08.09.2018 AY0520 06:50 - 08:20 Kemi / Tornio – Helsinki
08.09.2018 AY1221 09:40 - 10:50 Helsinki - Praha
13.09.2018 AY1224 19:30 - 22:35 Praha - Helsinki
13.09.2018 AY0519 23:45 - 01:20 Helsinki - Kemi / Tornio

 

Matkaohjelma

08.09.2018 lauantai

Saapuminen Prahaan Finnairin vuorolla AY1221 klo 10.50 paikallista aikaa. Ryhmää on vastassa suomea puhuva opas. Opas odottaa tuloaulassa. Siirtyminen  kaupungin keskustaan. Omakustanteinen lounas Brevnovin luostarissa tai vastaavassa. Lounaan jälkeen tutustuminen Brevnovin luostariin, joka perustettiin jo 900-luvun lopulla ja on nimetty toisen perustajan Prahan piispan Adalbertin mukaan. Luostarista jatketaan kaupunkikierrokselle. Kierros osittain bussilla ja vanhassa kaupungissa kävelykierros, jonka aikana tutustumme vanhan kaupungin nähtävyyksiin; vanhan kaupungin aukio, kuuluisa Kellotorni, Kaarlen silta, Vaclavin aukio. Matka jatkuu linnavuorelle, jossa tutustuminen Strahovin luostarin kirjastoon, Loretan luostariin (ulkoapäin), Pyhän Nikolauksen kirkkoon ja Pyhän Vituksen kirkkoon (jonotusajasta riippuen). Bussikuljetus hotelliin, sisäänkirjautuminen Hotelli Pentaan **** tai vastaavaan.  Yhteinen illallinen, paikka avoin.

09.09.2018 sunnuntai

Aamiainen noutopöydästä hotellin ravintolassa alkaen klo 07.00. Aamulla tutustuminen Prahan kuuluisaan vanhaan juutalaiseen hautausmaahan. Matka jatkuu noin tunnin ajomatkan päässä olevaan Kutná Horaan, joka ylpeilee upeilla rakennuksilla ja mielenkiintoisilla kirkoilla. Kaupunki liittyy myös hussilaisen liikkeen historiaan. Päivän kohokohta on vierailu luukirkossa, joka houkuttelee vierailijoita ympäri maailmaan. Voit saada selville, että tämä Böömin historian aarre on koti paljolle muullekin kuin lukemattomille pääkalloille ja luille. Kutná Hora oli Böömin kuningaskunnan talouden kulmakivi, ja sillä oli suuri rooli hussilaissodissa 1400-luvulla.
Sedlecin luukirkon ja Pyhän Barbaran katedraalin jälkeen vierailu Hrádekin linnassa, Sankturinovský dumissa, Böömin vanhimassa sisterssiläisluostarissa, upeassa Vlašský dvůrin palatsissa, keskiaikaisella Ruthardka-kadulla, Kamenny Dumin kivitalolla ja "ruttopatsaalla". Matkan varrella kuulemme hussilaissodista ja tutustumme Kutná Horan kultaisiin aikoihin, jolloin se kilpaili Prahan kanssa niin taloudellisesti kuin kulttuurisestikin, tullen monen böömiläiskuninkaan suosikkiasuinpaikaksi. Opimme, mistä Kutná Horan rikkaudet tulivat ja miten Prahan Groscheneihin käytettävä hopea kaivettiin - joka oli muuten aikoinaan KeskiEuroopan kovin valuutta ! Retken aikana lounas. Iltapäivällä paluu Prahaan. Illalla lisämaksullinen konsertti.

10.09.2018 maanantai

Aamiainen ravintolassa alkaen klo 07.00. Uloskirjautuminen ja lähtö upeaan Česky Krumlovin vanhaan kylään (noin 112 km). Matkan varrella näemme kaunista maaseutua ja tutustumme Etelä-Böömin historiaan. Yritysvierailu Nizborin lasinpuhallustehtaassa. Pysähdys České Budějovicen kauniissa keskustassa, jossa on renesanssi- ja barokkirakennuksia sekä Musta torni sekä maan suurin keskusaukio. Matka jatkuu UNESCOn maailmanperintökohteeseen, Česky Krumloviin, Tsekin maan helmeen. Kaupungin ympärillä on jokiuoma. Joki on ollut vuosituhansia tärkeä kauppareitti. Sisäänkirjautuminen Dvorak-hotelliin **** tai vastaavaan, jonka jälkeen kävelykierros vanhoilla mukulakivi-kujilla ja kiipeämme ylös linnavuorelle, jonka vanhaa linnaa alettiin rakentaa jo 1200-luvulla. Paikka on upea esimerkki keskiaikaisesta Keski-Euroopasta ja on säilynyt sellaisenaan jopa kommunismin ajan. Kylän tärkein nähtävyys on Vltava-joen jyrkälle kalliopenkalle rakennettu Český Krumlovin linna. Se on yksi Keski-Euroopan suurimmista: 40 eri rakennuksen kompleksi, joita yhdistää viisi suurta linnanpihaa. Rakennustyöt alkoivat jo 1200-luvulla. Český Krumlovin varsinainen kukoistuskausi sijoittui Rožmberkin lordien aikaan 1300-1600-luvuille. Kylä sijaitsi Tšekin, Itävallan, Baijerin ja Pohjois-Italian risteyskohdassa. Linnassa onkin nähtävissä sekä gotiikkaa, renessanssiajan loistoa että barokin elementtejä.  Linnan vanhimmat huoneet on sisustettu 1500-luvun tyyliin. Myös rahapaja, meijeri sekä hevostallit ovat avoinna. Sokerina pohjalla linnassa on maailman vanhin barokkiteatteri. Yhteinen päivällinen, paikka avoin.                                                                 

11.09.2018 tiistai

Aamiaisen jälkeen lähtö Brnon- kaupunkiin (240 km). Matkan varrella pysähdymme etelä-Määrin Telcin kaupungissa, joka on perustettu 1300-luvulla ja jonka läpi kulki tärkeä kauppareitti. Kaupunki edustaa kaunista italialaista renesanssi-tyyliä. Telcin keskusaukio on yksi Euroopan kauneimmista, kuin Andersenin sadusta. Aukio on UNESCOn maailmanperintökohde. Telcissa teemme jalottelukierroksen ja tutustumme lammen ympäröimään romanttiseen 1700-luvulla rakennettuun renesanssilinnaan, jota koristaa englantilainen puutarha. Opastettu, noin tunnin kierros renesanssisaleissa. Telcistä jatkamme matkaa mielenkiintoiseen Trebiciin, joka on myös UNESCOn maailmanperintökohde. Trebicissä on myös synagooga, juutalaiskortteli ja juutalainen hautausmaa. Kukkulalla sijaitsee uskomaton Pyhän Procopiuksen basilika, joka rakennettiin romaaniseen ja goottiseen tyyliin 1200-luvulla benediktiini-luostarin paikalle. Tutustuminen kirkkoon.  Matka jatkuu Tsekin toiseksi suurimpaan Brnon kaupunkiin (noin 65 km).  Kaupungissa on suurin saksankielinen vähemmistö. Brnon vanha kaupunki on tutustumisen arvoinen. Sisäänkirjautuminen hotelliin joko Brnossa tai lähistössä. Yhteinen illallinen, paikka avoin.  

12.09.2018 keskiviikko

Aamiainen hotellin ravintolassa alkaen klo 07.00. Uloskirjautuminen ja tutustuminen Brnon vanhaan kaupunkiin ja Petrovin kukkulalla sijaitsevaan Pyhien Pietarin ja Paavalin tuomiokirkkoon, joka on sekoitus uusgotiikkaa ja barokkia. Kaupungissa on myös UNESCOn maailmanperintökohde, funktionalistinen Villa Tugendhat. Noin 1.5 tunnin kierroksen jälkeen vapaata aikaa vaikkapa kahvituokioon, jonka jälkeen matka jatkuu Slovakian pieneen pääkaupunkiin, Bratislavaan (noin 130 km). Matkan varrella pysähdymme noin tunnin ajomatkanpäässä olevassa Januv dvurin luomumaatilalla, jossa on hevosia, lampaita ja vuohia. Nautimme omakustanteisen lounaan maatilan autenttisessa ravintolassa. Ennen Bratislavaan saapumista poikkeamme viinialueella sijaitsevaan Pezinokin viinikylään, jossa viininmaistajaiset. Matka jatkuu Bratislavaan (noin 20 km ) ja sisäänkirjautuminen Tonavan rantakadulla sijaitsevaan Park Inn by Radisson Danube-hotelliin **** tai vastaavaan. Illalla voi tehdä kävelyn kaupungin romanttisilla pikkukujilla. Yhteinen illallinen, paikka avoin.

13.09.2018 torstai

Aamiainen hotellin ravintolassa alkaen klo 07.00. Uloskirjautuminen ja lähtö vanhan kaupungin kävelykierrokselle, jossa voi myös tehdä hyviä tuliaisostoksia. Kierroksen aikana näemme Pálffyn ja Mirbachovin palatsit, Pyhän Martin kirkon, nousemme linnakukkulalle, jossa teemme kierroksen Bratislavan linnan ympärillä, josta näkymät Tonava-joelle. Kävelykierroksen jälkeen noin puolenpäivä aikaan lähdemme kohti Prahan lentoasemaa (noin 350 km). Ruokailu matkan varrella.

Matkanjohtajat

Puontila Martti, rovasti

Tornio

Puontila Helena

Tornio

Hotellit

Dvořák

Radniční 101, 381 01 Český Krumlov, puh. + 420 380 711 020
www.hoteldvorak.com

Tunnelmallinen, tasokas ja savuton hotelli sijaitsee joen rannalla keskustassa lyhyen kävelymatkan päässä linnasta. Tilavia huoneita 22, joissa kylpy tai suihku, wc, hiustenkuivaaja, SAT-TV, suoravalintapuhelin, lisämaksullinen minibaari, WIFI, tallelokero ja kokolattiamatto. Hotellissa baari, ravintola, kesäterassi joen rannalla. 

Park Inn Danube

Rybne nam. 1, 813 38 Bratislava, puh. + 421 2 5934 0000
www.parkinn.com

Hotelli sijaitsee Tonava-joen ja vanhan kaupungin välissä.   256 tilavaa huonetta ( 25 m2 ), joissa kylpy, suihku, hiustenkuivaaja ja erillinen wc, taulu-TV, suoravalintapuhelin, laptop-kokoinen tallelokero, lisämaksullinen minibaari, WIFI, näkymät Tonavalle, vanhaan kaupunkiin tai linnavuorelle. Il Gusto- ravintola, Le Square-baari, Freja urheilu-klubi, jossa uima-allas, sauna ja mahdollisuus hierontaan lisämaksusta, konferenssikeskus ja matkamuistomyymälä.

Pentahotel Prague

Sokolovská 112, CZ-186 00 Praha, puh. + 420 222 332 800
www.pentahotels.com               

Vuonna 2013 rakennettu moderni design-hotelli sijaitsee noin 15 min. kävelymatkan päässä Vaclavin aukiolta. Křizíkova-metroasema 100 metrin päässä hotellista. 227 tyylikästä ja hyvin varustettua huonetta, joissa trooppinen suihku, wc, hiustenkuivaaja, suoravalintapuhelin, lisämaksullinen minibaari, kahvinkeitin, taulu-TV, maksulliset TV-kanavat, huonekohtainen tallelokero, WIFI, ilmastointi ja koko- lattiamatto. Savuttomia ja allergiahuoneita. Hotellissa trendikäs aula ja ravintola, saatavana lisämaksullisia wellness-palveluita (sauna, turkkilainen sauna, poreallas, kuntosali).

Premier Best Western International

Husova 200/16, 602 00 Brno-střed-Brno-město, puh.  +420 542 122 111
www.hotelinternational.cz

Keskustassa Špilberkin linnan alla sijaitsevassa tasokkasssa ja peruskorjatussa hotellissa on majoittunut Englannin kuningatar Elisabeth sekä Michael Schumacher. Pääaukiolle 100 metriä. Tilavissa huoneissa kylpy tai suihku, wc, hiustenkuivaaja, taulu-TV, suoravalintapuhelin, lisämaksullinen minibaari, maksuton WIFI, tallelokero ja kokolattiamatto. Savuttomia huoneita. Hotellissa aulabaari, kaksi ravintolaa, kokoustilat, uima-allas, poreallas, sauna,  höyrysauna, kuntosali ja kauneushoitola (hoitolan palvelut lisämaksullisia). 

Soita asiakaspalveluumme p. 09 565 7170 tai vieraile toimistollamme.

Olemme avoinna klo 08.30-16.30 maanantaista perjantaihin.

Toiviomatkat Oy

Toiviomatkat on 1976 perustettu yksityinen matkatoimisto, jonka päätoimipiste on Helsingissä.

Toiminta-ajatuksena on järjestää hyvin suunniteltuja, laadukkaita kiertomatkoja Raamatun maihin. Kaikki kohteemme ovat historiallisesti merkittäviä matkakohteita. Räätälöimme matkat ryhmille toiveiden mukaan.