Apulian kiertomatka, 1 vko

Kohde
To, 11.4.2024 Lufthansa LH2461 / Air Dolomiti EN8220 Helsinki - München - Bari klo 12.50 – 17.30
To, 18.4.2024 Lufthansa LH4295 / LH850 Bari - Frankfurt - Helsinki klo 10.50 – 17.25

Matkan hinta

2450.00€

Hinta sisältää

- Lennot Helsinki-Bari-Helsinki, koneenvaihto Münchenissä/Frankfurtissa
- Seitsemän yön majoitus kolmen tähden hotelleissa kahden hengen huoneissa turistiveroineen (3 yötä Bari – 3 yötä Lecce – 1 yö Matera)
- Puolihoito: päivittäisen kevyen italialaisen aamiaisen lisäksi 6 x lounas ja 2 x illallinen
- Ohjelman mukaiset bussikuljetukset, sisältäen kaupunkien tullimaksut, moottoritie- ja parkkimaksut
- Ohjelman mukaiset käyntikohteet ja sisäänpääsyt
- Suomalaisen ammattioppaan Maarit Kerojärven palvelut koko matkan ajan
- Auktorisoitu paikallisopas: Castel del Monte, Bari ja Lecce. Kuulokkeet opastetuilla kierroksilla

Matkan kuvaus

Matka on tällä hetkellä täynnä. Mahdollisia vapautuvia paikkoja voi tiedustella matkanjohtajilta.

 

Reittilennot, Lufthansa

11.4.2024  LH2461 Helsinki 12.50 - München 14:25
                  EN8220  München 15.55 - Bari 17:30 (operoi Air Dolomiti)
18.4.2024  LH4295 Bari 10.50 - Frankfurt 12:55 (operoi Eurowings Discover)
                  LH850 Frankfurt 14.05 - Helsinki 17:25

 

Matkaohjelma

 

11.4. torstai – Saapuminen Bariin

Lento Helsingistä Bariin, koneenvaihto Münchenissä. Opas on vastassa Barin lentokentällä. Vajaan tunnin kestävä bussikuljetus Barin hotellille, majoittuminen kolmeksi yöksi ja yhteinen illallinen.

 

12.4. perjantai – Barin vanhakaupunki

Lähdemme katsomaan, kuinka Barin vanhakaupunki herää uuteen aamuun. Sokkeloisten kujien varrella näemme värikkäitä vihanneskauppiaitten myyntikojuja ja eläkeläispappojen miehittämiä pieniä kuppiloita. Kävelykierroksen aikana käymme San Nicolan (Pyhä Nikolaus) kirkossa, joka on yksi katolisen ja ortodoksisen maailman tärkeimmistä pyhiinvaelluskohteista Euroopassa. Vaikka Italia on katolinen maa, Pyhän Nikolauksen kirkossa saattaa nähdä myös ortodoksisen messun. Yhteinen kierroksemme päättyy lounaaseen, jonka jälkeen jää vapaata aikaa tutustua omin ehdoin vierekkäin sijaitseviin vanhaan ja uuteen kaupunkiin. Päivän aikana ei ole bussikuljetuksia, ilta on vapaa.

 

13.4. lauantai – Castel Del Monte ja Trani

Päivän ohjelmassa on vuodelta 1240 peräisin oleva Castel del Monte, Fredrik II Svaabialaisen aikaisista linnoista tunnetuin. Linna on Unescon maailmanperintölistalla ja se sijaitsee 500 metriä meren pinnan yläpuolella. Nautimme yhteisen lounaan, jonka jälkeen piipahdamme Tranin satamakaupungissa. Teemme pienen kävelykierroksen, jonka aikana näemme kalastajien aluksia, huvipursia ja upean katedraalin. Päivän ajomatkat: Bari – Castel del Monte 60 km (1 tunti) / Castel del Monte – Trani 35 km (45 min) / Trani – Bari 51 km (1 tunti).

 

14.4. sunnuntai – Alberobello – Ostuni – Lecce

Tänään siirrymme Lecceen. Aamulla pakkaamme matkalaukut bussiin ja suuntaamme ensiksi Alberobellon trullikaupunkiin, joka on Unescon maailmanperintökohde. Näemme erikoisia trullitaloja, joita on pienellä alueella noin 1000. Osa niistä on edelleenkin asuntona paikallisille. Teemme kaupunkikierroksen, jonka jälkeen nautimme yhteisen lounaan. Lounaan jälkeen on vähän vapaata aikaa tutkailla vielä omatoimisesti Alberobellon satumaisia taloja. Matka jatkuu Ostuniin, jota myös Apulian valkoiseksi kaupungiksi kutsutaan. Kävelemme ylös katedraalille johtavaa kauppakujaa pitkin, jonka varrella on oliivipuisia matkamuistoja, keramiikkaa ja käsityötuotteita myyviä pieniä puoteja. Vapaata aikaa nauttia jäätelö tai tehdä ostoksia. Matka jatkuu Lecceen, jossa majoitumme hotelliin kolmeksi yöksiPäivän ajomatkat: Bari – Alberobello 55 km (1 tunti) / Alberobello – Ostuni 30 km (45 min) / Ostuni – Lecce 80 km (1 tunti).

 

15.4. maanantai – Leccen kaupunkikierros

Teemme kävellen kaupunkikierroksen Leccessä, jossa on runsaasti 1600-1700 -luvuilta peräisin olevia barokkipalatseja sekä roomalaisaikaisia raunioita, kuten amfiteatteri. Kierroksemme päättyy yhteiseen lounaaseen. Päivän aikana ei ole bussikuljetuksia, ilta on vapaa.

 

16.4. tiistai – Otranto

Matkaamme Otrantoon, Italian itäisimpään kaupunkiin. Kaupungin katedraalissa on upea, vuonna 1165 valmistunut mosaiikkilattia ”Elämänpuu”. Kävelykierroksen jälkeen on mahdollisuus pulahtaa Välimereen uimaan. Pienen vapaa-ajan jälkeen menemme yhteiselle lounaalle maaseudulle. Päivän ajomatkat max. 150 km.

 

17.4. keskiviikko – Matera

Pakkaamme matkalaukut bussiin, jätämme Apulian ja siirrymme Basilicatan maakuntaan, luola-asunnoistaan tunnettuun Materaan. Perille saavuttuamme viemme matkalaukut hotelliin ja käymme yhteisellä lounaalla ennen kaupunkikierrosta. Paikallisen oppaan seurassa saamme kuulla Materan menneisyydestä. Pääsemme käymään luolakodissa ja luolakirkossa. Matera oli Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2019 ja se on myös Unescon maailmanperintökohde. Kaupunki on ollut monen elokuvan lavasteena. Kävelykierroksen päätteeksi nautimme yhteisen illallisen. Materassa yövymme yhden yön. Päivän ajomatka 175 km.

 

18.4. torstai – Kotiinpaluu

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Barin lentokenttää. Ajomatkaan varataan noin tunti. Lento Barista Frankfurtin kautta Helsinkiin.

Hotellit

Matkanjohtaja

Opas

Soita asiakaspalveluumme p. 09 565 7170 tai vieraile toimistollamme.

Toimistomme on avoinna klo 08.30-16.30 maanantaista perjantaihin.

Kesällä juhannuksesta heinäkuun loppuun saakka suljemme klo 16.00.