Kiertomatka Jordania ja Israel, 1 vko

Pe, 26.4.2024 Finnair AY1979 Helsinki - Tel Aviv klo 19.15 – 23.55
La, 4.5.2024 Finnair AY1980 Tel Aviv - Helsinki klo 00.45 – 05.40

Matkan hinta

2250.00€

Hinta sisältää

- lennot Helsinki-Tel Aviv-Helsinki
- 7 yön majoituksen jaetussa kahden hengen huoneessa (2 yötä Betlehem – 2 yötä Akaba – 3 yötä Amman)
- puolihoidon (7 x aamiainen ja 6 x illallinen hotelleissa)
- oheisen matkaohjelman mukaiset kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt
- Jordanian ryhmäviisumin ja Israelin rajanylitysmaksut
- suomenkielisen oppaan palvelut
- hotellihenkilökunnan ja bussinkuljettajan palvelurahat.

Hintaan eivät sisälly palvelurahat oppaille, ruokajuomat ja muu, mitä ei mainita ohjelmassa.

Yhden hengen huoneen lisämaksu 395 €.

Matkan kuvaus

Matkaohjelma

 

perjantai 26.4.

Lento Helsingistä Tel Aviviin. Kuljetus lentokentältä Betlehemin Paradise-hotelliin, jossa yövymme kaksi yötä.

 

lauantai 27.4.

Retkipäivän aluksi näemme Betlehemin Syntymäkirkon ja Paimenten kedon. Omakustanteisen lounaan jälkeen lähdemme Jerusalemiin, jossa ajamme bussilla Öljymäelle ja tulemme sieltä alas Getsemaneen kävellen. Retken lopuksi käymme vielä Itkumuurilla ennen paluuta Betlehemin hotelliin.

 

sunnuntai 28.4.

Lähdemme ajamaan Kuolleellemerelle, jossa pääsemme kellumaan mineraalipitoisessa, suolaisessa vedessä. Jatkamme matkaa kohti etelää ja iltapäivän lopussa saavumme Eilatiin, josta ylitämme rajan Jordanian puolelle Akabaan. Akabassa yövymme kaksi yötä.

 

maanantai 29.4.

Varhain aamulla suuntaamme retkelle Wadi Rumin autiomaahan. Parin tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Wadi Rum on kuivunut joenuoma eli vadi. Alue on vaikuttava luonnonnähtävyys. Jeeppiajelulla näemme punaisten hiekkakivikukkuloiden ja oranssin hiekka-aavikon luoman karun, kuun pintaa muistuttavan maiseman. Iltapäivällä Akabaan palattuamme on aikaa uimiseen ja kaupungin katseluun.

 

tiistai 30.4.

Lähdemme Akabasta kohti pohjoista. Parin tunnin ajomatkan jälkeen saavumme Petraan. Petran rauniokaupunki on yksi maailman kiehtovimmista paikoista, yli 2000 vuotta vanha muinaisten nabatealaisten pääkaupunki. Punaiseen kallioon louhitut rakennukset ja hautakammiot ovat säilyneet erinomaisesti suojaisen sijaintinsa johdosta; ainoa sisäänpääsy kaupunkiin on noin kilometrin pituista kapeaa kalliosolaa pitkin. Jatkamme matkaa Ammaniin, jonne saavutaan alkuillasta. Ammanissa yövymme kolme yötä.

 

keskiviikko 1.5.

Koko päivän kestävällä retkellä tutustumme alueen useisiin mielenkiintoisiin kohteisiin. Noin tunnin ajomatkan päässä Ammanista sijaitsee mosaiikkikaupunkina tunnettu Madaba. Pyhän Yrjön ortodoksisen kirkon lattiaa koristaa Jordanian tunnetuin mosaiikki: vuodelta 560 peräisin oleva Palestiinan ja Jerusalemin kartta, jossa on kuvattuna kaikki Lähi-idässä sijaitsevat tärkeät Raamatun tapahtumapaikat.

Jatkamme Nebovuorelle, josta Raamatun mukaan Mooses katsoi alas Luvattuun maahan. Nebovuorelta näkyy Kuolleellemerelle ja Jordanin laaksoon sekä selkeällä säällä Jerusalemiin ja Jerikoon saakka.

Muinainen Tall el-Hammam tuhoutui meteoriitin iskusta 3600 vuotta sitten ja Raamatun kertomuksen Sodomasta ja Gomorrasta on arveltu kertovan tästä tapahtumasta.

Käymme Jordanjoella Jeesuksen kastepaikalla. Paikalta löytyneet ikivanhan kirkon rauniot todistavat arkeologien mukaan sijainnin aitouden.

 

torstai 2.5.

Päivän ohjelmassa on ensiksi Jerash, antiikin Gerasa, joka oli yksi Rooman valtakunnan itäreunalla sijainneen Dekapoliksen kymmenestä kaupungista. Tämä ”idän Pompeji” on yksi parhaiten säilyneistä roomalaisista kaupungeista. Maanjäristysten 700-800 -luvuilla vahingoittama Jerash oli vuosisatojen ajan hiekan peitossa, mutta viimeisten 70 vuoden ajan kaupunkia on kaivettu esiin ja restauroitu.

Jordanian pääkaupunki Amman on yksi maailman vanhimpia edelleen asuttuja kaupunkeja. Iltapäivällä meillä on aikaa ihmetellä nykyisen kaupungin vilkasta elämää.

 

perjantai 3.5.

Siirrymme Jordaniasta Israeliin. Rajanylityksen jälkeen vierailemme aikataulun sallimissa rajoissa Galilean tärkeimmissä Raamatusta tutuissa kohteissa ja nautimme ehtoollisen. Iltapäivällä ajamme Karmel-vuoren ylitse Välimeren rannikolle, kohti Tel Avivia ja Jaffaa, jossa voimme syödä iltapalaa (omakustanteinen) ennen lähtöä lentokentälle, jossa olemme noin klo 21.45.

Hotellit

Matkanjohtaja

Opas

Soita asiakaspalveluumme p. 09 565 7170 tai vieraile toimistollamme.

Toimistomme on avoinna klo 08.30-16.30 maanantaista perjantaihin.

Kesällä juhannuksesta heinäkuun loppuun saakka suljemme klo 16.00.