Portugali

Euroopan läntisellä laidalla, Atlantin valtameren rannalla sijaitseva Portugali on sopivan kokoinen, jotta jo alle viikon matkalla ehtii halutessaan nähdä paljon: nauttia viehättävistä kaupungeista kuten Lissabonista ja Portosta, ihailla Sintran palatseja ja Coimbran historiallista yliopistokaupunkia.

 

Lissabon – Euroopan sympaattisin pääkaupunki

 

Komeasta historiastaan huolimatta Lissabon on Euroopan sympaattisimpia pääkaupunkeja. Kaupungin pikkukylämäistä, menneistä vuosikymmenistä muistuttavaa tunnelmaa pääsee aistimaan ydinkeskustassakin. Löytöretkien ajasta muistuttavat Jeronimoksen luostari ja Belemin torni (nimi Belem tarkoittaa Betlehemiä). Belemistä löytöretkeilijät aikoinaan lähtivät maailmanvalloituspurjehduksilleen. Tejo-joen toiselta laidalta käsin kaupunkia varjelee Cristo Rei eli Kristus-patsas.

Lyhyen ajomatkan päässä Lissabonista sijaitsee Sintra, jonka miellyttävän viileään ilmastoon Portugalin kuninkaat rakensivat toinen toistaan hienompia palatseja kesäasunnoikseen.

Vuonna 1290 perustettu Coimbran yliopisto on yksi maailman vanhimpia yhtäjaksoisesti toimineita yliopistoja. Vierailun Coimbrassa kruunaa yliopiston kirjasto, Biblioteca Joanina, joka on maailman upeimpia ja Euroopan vanhin kirjasto. Coimbra ei ole pelkkää historiaa, sillä yliopisto on edelleen Portugalin tärkeimpiä.

Siellä missä Atlantti ja Douro-joki kohtaavat Portugalin pohjoisosissa, sijaitsee leppoisan kaunis Porto, maan toiseksi suurin kaupunki. Porton historiallinen keskusta, Douro-joen rannasta näyttävästi kohoava Ribeira, on julistettu Unescon maailmanperintökohteeksi.

Matkat kohteeseen

Ei julkaistuja matka-aikoja tällä hetkellä. Tiedustele seuraavaa matkaa asiakaspalvelustamme 09 565 7170.

Soita asiakaspalveluumme p. 09 565 7170 tai vieraile toimistollamme.

Toimistomme on avoinna klo 08.30-16.30 maanantaista perjantaihin.

Kesällä juhannuksesta heinäkuun loppuun saakka suljemme klo 16.00.