Espanja

Espanja on paljon muutakin kuin aurinkoa ja hiekkarantoja.

Pohjois-Espanjan Kataloniassa voi viettää kaupunkilomaa Barcelonan omaleimaiseen arkkitehtuuriin tutustuen, nauttia rannoilta metsiin ja Pyreneiden vuoristoon vaihtuvasta luonnosta ja vierailla kuvauksellisen kauniissa vuoristokylissä.

Naapurissa sijaitseva kääpiövaltio Andorra on Euroopan vuoristoisin maa. Siellä käynti on helppo yhdistää Kataloniaan suuntautuvaan matkaan.

Montserratin luostari on Katalonian aarre.

Korkean Montserrat-vuoren huipulla sijaitseva Montserratin benediktiiniläisluostari on yksi Katalonian ainutlaatuisimmista kohteista.

 

Räätälöimme kiertomatkoja Espanjaan ryhmille. Alla esimerkki Katalonian ja Andorran kiertomatkasta.

 

1. päivä: Saapuminen Espanjaan

Suomenkielinen opas toivottaa tervetulleeksi Barcelonan lentokentällä. Kuljetus keskustassa sijaitsevaan hotelliin.

2. päivä: Barcelona

Aamiaisen jälkeen tutustumme kiertoajelulla Katalonian pääkaupunkiin Barcelonaan. Nousemme Montjuic-kukkulalle, josta ihailemme upeaa näköalaa yli kaupungin ja satama-alueen. Jatkamme matkaa Kristoffer Kolumbuksen patsaan ohi ydinkeskustaan Sagrada Familia -kirkon lähettyville. Nousemme bussista ja kävelemme noin 10 minuutin matkan kuuluisalle Antoni Gaudín kirkolle. Kirkkoa rakennetaan yhä, mutta se on ”pikkuhiljaa” valmistumassa. Pääsemme tutustumaan myös kirkon sisätiloihin. Jatkamme kävellen Paseo de Gracia -katua pitkin ja ihailemme kadun varren jugendtyylisiä rakennuksia. Kaupunkikierroksen päätteeksi yhteinen lounas. Bussikuljetus takaisin hotellille. Loppupäivä omaa aikaa.

3. päivä: Barcelona – Cardona – Andorra

Aamiaisen jälkeen jätämme Barcelonan ja suuntaamme Andorraan päin. Matkalla pysähdymme Cardonaan, jonka vanhassakaupungissa teemme lyhyen kävelykierroksen. Omaa aikaa kahvitaukoa tai kevyttä lounasta varten. Cardonasta matka jatkuu pohjoisen suuntaan, kunnes runsaan parin tunnin jälkeen saavumme myöhään iltapäivällä Andorraan. Andorran pieni valtakunta sijaitsee Pyreneitten vuoristossa Ranskan ja Espanjan välisellä alueella. Se on tullivapaa alue ja talvella tunnettu laskettelukohteistaan. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen hotellilla.

4. päivä: Andorra – Os de Balaguer

Aamiaisen jälkeen tutustumme kävellen Andorran pääkaupunkiin, Andorra la Vellaan. Vierailemme Casa de la Vall -rakennuksessa, jossa toimi ennen Andorran parlamentti. Nykyään rakennus on museo. Aikaa syödä omakustanteinen lounas. Lounaan jälkeen jätämme Andorran taaksemme ja jatkamme matkaa vuorimaisemien lomassa takaisin Espanjaan. Pysähdymme La Seu d`Urgelin kaupungissa, jossa vierailemme 1100-luvulta peräisin olevassa Santa Maria -katedraalissa. Se on Katalonian ainoa kirkko, joka edustaa romaanista kirkkorakennustyyliä. Täältä jatkamme Lleidan maakuntaan, jossa majoitumme yhden yön Marista-veljeskunnan johtamassa luostarihotellissa. Saamme kuulla veljeskunnan työstä ja luostarihotellista vierailun aikana. Yhteinen illallinen hotellilla.

5. päivä: Os de Balaguer – Montserrat – Barcelona

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa Barcelonaan. Matkan varrella pysähdymme Montserratin vuoristokylässä. Benedektiinimunkit perustivat 800-luvulla Montserratiin oman rukouspaikkansa ja vuorella on edelleen toimiva luostari. Munkit hoitavat koko Montserrat-vuoren toimintaa: kirkkoa, luostaria, hotellia, ravintolaa ja matkamuistomyymälää. Kirkolla on merkittävä tehtävä katalaanin kielen säilyttämisessä. Aikaa lounastaa Montserratin kylässä (omakustanteisesti). Barcelonaan saavumme myöhään iltapäivällä. Yhteinen kevyt iltapala hotellin lähellä olevassa ravintolassa.

6. päivä: Barcelona, Park Guell ja Mirón museo

Tänään ihmettelemme oppaan johdolla Antoni Gaudin suunnittelemaa kaupunginosaa Park Guellia. Jatkamme matkaa Montjuic-kukkulalle ja vierailemme Joan Mirón museossa, jonka rakennuksen suunnittelussa Miró itse oli mukana. Retken jälkeen opas vie halukkaat La Ramblan varrella sijaitsevalle La Boqurian kauppahallille. Iltapäivällä on vapaata aikaa nauttia Barcelonan tunnelmasta, käydä museoissa, kaupoissa tai istua ulkoilmakahvilassa. Yhteinen illallinen nautitaan hotellista kävelymatkan päässä olevassa ravintolassa. 

7. päivä: Kotiinpaluu

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme hotellilta bussilla Barcelonan lentokentälle.

Matkat kohteeseen

Ei julkaistuja matka-aikoja tällä hetkellä. Tiedustele seuraavaa matkaa asiakaspalvelustamme 09 565 7170.

Soita asiakaspalveluumme p. 09 565 7170 tai vieraile toimistollamme.

Toimistomme on avoinna klo 08.30-16.30 maanantaista perjantaihin.

Kesällä juhannuksesta heinäkuun loppuun saakka suljemme klo 16.00.