Toiviomatkojen historiaa

Toiviomatkat on yksityinen suomalainen matkatoimisto, joka on erikoistunut Raamatun maihin tehtävien seuramatkojen järjestämiseen. Raamatun mailla tarkoitamme Välimeren alueen itäistä osaa ja keskeinen matkakohteemme on Israel.

Toiviomatkat historia -  esite toiminnan alkuajoilta

Toiviomatkat on koko toimintansa ajan vienyt matkustajansa Israeliin omin tilauslennoin. Monina vuosina maalis-huhtikuun huippukaudella olemme lentäneet Finnairin koneilla jopa kolmesti viikossa Helsingistä Tel Aviviin.

Vuoden toinen huippukausi osuu lokakuuhun. Kevään ja syksyn huippuaikoina meillä on parhaimpina vuosina ollut samanaikaisesti Israelissa lähes 500 asiakasta. Israelin-matkailuun on liittynyt myös humanitaarinen työ monin eri tavoin. Viime vuosina monet ryhmät ovat yhdistäneet Israelin-matkaansa käynnin Jordaniassa. Tarunhohtoinen Petran kalliokaupunki on todella näkemisen arvoinen.

Toiviomatkat on ollut myös yksi Suomesta Turkkiin suuntautuvan matkailun pioneereista. Aloitimme ensimmäisenä tilauslennot Suomesta Länsi-Turkin Izmiriin vuonna 1988, jolloin uusia suomalaiskohteitamme olivat Izmir, Cesme ja Kusadasi sekä erikoisuutena Izmirin kautta tehtävät matkat lähellä Turkin rannikkoa sijaitsevalle Kreikan Khiokselle.

Kreikan-matkojen järjestämisen aloitimme jo 1980 laajoilla kiertomatkoilla. Toiviomatkoilla on ollut myös oma tilauslentosarja Peloponnesoksen etelärannikon Kalamataan. Nyt räätälöimme matkaohjelmia ryhmille, jotka lennätämme reittikoneilla Ateenaan tai Thessalonikiin, mistä alkavat eri puolille manner-Kreikkaa suuntautuvat kiertomatkamme.

Italiassa järjestämme kiertomatkoja ryhmille tilauksesta. Pohjois-Italian kiertomatkan tärkeimmät kohteet ovat Venetsia, Firenze ja Milano. Tarjoamme ryhmille myös Rooman ja Etelä-Italian yhdistelmämatkaa, jonka kohteina ovat Napoli, Pompeji, Sorrento ja Capri.

Keski-Euroopasta ohjelmistoomme ovat tulleet tilaustyönä tehtävät erilaiset kiertomatkat mm. Saksan Luther-kaupunkeihin, Etelä-Saksaan ja Itävaltaan, Unkariin ja Puolaan.

 

Matkoja Raamatun maihin jo vuodesta 1976

Toiviomatkat aloitti toimintansa vuonna 1976. 

Toiviomatkat, historia - esite toiminnan alkuajoilta

Alkuvaiheessa tuskin kukaan mukana olleista saattoi kuvitellakaan, että yhtiö olisi jo muutamaa vuotta myöhemmin pohjoismaiden suurin Israeliin suuntautuvien seurakuntamatkojen järjestäjä. Vuosien kuluessa Toiviomatkat on vienyt Israeliin noin 170 000 matkailijaa.

Tärkeämpi, kuin matkustajien määrä on kuitenkin ollut asiakkaiden tyytyväisyys matkan antiin hyvien järjestelyjen ansiosta.

Uskollisimmat asiakkaamme ovat käyneet Israelissa useita kymmeniä kertoja.

 

Liikeidean lähtökohta oli seuraava:

”Autuaat ne ihmiset, joilla on voimansa sinussa, joilla on mielessä pyhät matkat!”
(Psalmi 84:6)

 

Soita asiakaspalveluumme p. 09 565 7170 tai vieraile toimistollamme.

Toimistomme on avoinna klo 08.30-16.30 maanantaista perjantaihin.

Kesällä juhannuksesta heinäkuun loppuun saakka suljemme klo 16.00.