Albania

Albania on kenties Euroopan tuntemattomin ja erikoisin maa. Maa eristäytyi ympäröivästä maailmasta toisen maailmansodan jälkeen lähes puolen vuosisadan ajaksi. 1990-luvulta alkaen maa on avautunut ulkomaailmalle ja viime vuosien aikana yhä useammat matkailijat ovat löytäneet tiensä maahan. Matkailijalle Albania tarjoaa monivaiheista ja mielenkiintoista historiaa, Välimeren alueen ruokaa, upeita luontokohteita vuoristosta kauniisiin rantamaisemiin.

Albanian nimi albanian kielellä on Shqipëria eli Kotkien maa. Maassa on ollut asutusta antiikin ajoista lähtien ja maata ovat hallinneet niin roomalaiset, bysanttilaiset kuin ottomaanit ennen sen itsenäistymistä vuonna 1912. Toisen maailmansodan jälkeen maa ajautui kommunismiin Enver Hoxhan johdolla, ja eristäytyi täysin. Maata hallinnut Hoxha rakennutti maan täyteen betonibunkkereita, joita ei kuitenkaan sotatoimissa ikinä tarvittu. Albania luopui kommunismista viimeisenä Euroopan maana 1991, jolloin järjestettiin vapaat vaalit.

Yli puolet albanialaista on nimellisesti muslimeja. Pitkän kommunistisen ajan ateismin vaikutuksesta suuri osa albanialaisista on maallistuneita. Etelässä Kreikan rajan tuntumassa on ortodokseja ja pohjoisessa katolisia. Minareettien rukouskutsut ja kirkonkellot kaikuvat Albaniassa vuorotellen.

Berat on yksi Albanian vanhimmista kaupungeista. Vuoren rinteeseen rakennetuissa ottomaanien aikaisissa taloissa on paljon ikkunoita, joten kaupunkia kutsutaan ”tuhannen ikkunan kaupungiksi”. Vuorella kaupungin yllä on linna, josta avautuu upea näköala ympäristöön.

Albanian kiertomatkallamme näet maan pääkaupungin Tiranan, Shkodrajärven rannalla sijaitsevan Shkodran kaupungin, "sankarten kaupungin" Krujan, Välimeren rannalla sijaitsevan Vloran ja UNESCO:n maailmanperintökohteisiin kuuluvan "tuhannen ikkunan kaupungin" Beratin museokaupungin lisäksi Montenegron upeita merenrantamaisemia.

Matkat kohteeseen

lähtöaika yötä otsikko matkanjohtaja hinta
Ma, 30.9.2024 7 Albanian salatut aarteet ja jylhä Montenegro Mattila Reijo, Ruuttunen Tuomo alk. 1945€

Soita asiakaspalveluumme p. 09 565 7170 tai vieraile toimistollamme.

Toimistomme on avoinna klo 08.30-16.30 maanantaista perjantaihin.

Kesällä juhannuksesta heinäkuun loppuun saakka suljemme klo 16.00.