Italia

Kaikki tiet vievät Roomaan. Lentäen sinne pääsee Helsingistä kolmessa ja puolessa tunnissa.

Rooma – ikuinen kaupunki on täynnä nähtävyyksiä: Forum Romanum, Colosseum, kirkot, aukiot ja suihkulähteet. Maailman pienin itsenäinen valtio Vatikaani keskellä Roomaa on katolisen kirkon keskus. Vatikaanivaltion aarteet, Sikstiiniläiskappeli ja Pietarinkirkko ovat ympäri maailmaa saapuvien matkailijoiden kohteina. 

Rooma – ikuinen kaupunki on täynnä nähtävyyksiä. 

Italian kiertomatkaan voimme sisällyttää Rooman lisäksi kauniista maisemistaan tunnetun Sorrenton, retken Caprin saarelle ja Vesuviuksen tuhkasta esiinkaivetut antiikin Pompejin rauniot. Tai teemme toisenlaisen kulttuurimatkan Roomasta pohjoiseen, missä kohteina voivat olla Perugia, Assisi, Siena ja Firenze

Myös Pohjois-Italian Milanoon pääsee kätevästi lentäen. Sieltä alkavaan kiertomatkaan sopivat mainiosti Pisa vinoine torneineen, Firenzen taidekaupunki, mosaiikeistaan kuuluisa Ravenna, kanavien ja gondolien Venetsia sekä poikkeaminen kauniin Gardajärven maisemiin.

 

Räätälöimme kiertomatkoja Italiaan ryhmille. Alla esimerkki kiertomatkasta Assisi-Firenze-Rooma.

1. päivä – Lento Roomaan, Rooma – Assisi (180 km)

Lentokentällä on vastassa suomenkielinen opas. Matkamme kohti Assisia alkaa. Assisiin päästyämme käymme Santa Maria degli Angeli kirkossa, jonka tiloissa sijaitsee pieni rukoushuone, jossa fransiskaanimunkkien veljeskunta sai alkunsa vuonna 1208. Assisin hotellissa yövymme yhden yön.

2. päivä – Assisin kaupunkikierros ja ajo Firenzeen (180 km)

Tutustumme kävellen Fransiskus Assisilaisen, köyhien ystävän, synnyinkaupunkiin. Käymme San Francescon hautakirkossa, jossa on upeat pyhimyksestä kertovat Giotton freskomaalaukset.  Assisin keskusta on upea keskiaikainen kokonaisuus ja se kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Päivän ohjelmaan kuuluu kävelyä, rappusia ja ylämäkiä. Kierroksen päätteeksi nautimme lounaan, jonka jälkeen matka jatkuu Firenzeen, jossa viivymme kaksi yötä.

3. päivä – Firenze

Paikallisoppaan johdolla tutustumme Toscanan pääkaupunkiin, renessanssin kehtoon Firenzeen. Saamme kuulla kaupungin historiasta ja ihailla sen maineikkaita nähtävyyksiä. Kierroksen päätteeksi nautimme lounaan. Iltapäivällä on vapaata aikaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen ja sen tunnelmasta nauttimiseen. Kaupunki on kuin suuri ulkoilmamuseo ympäri kaupunkia kohoavine historiallisine rakennuksineen, patsaineen ja taideteoksineen.

4. päivä – Siirtyminen Roomaan (280 km)

Aamulla pakkaamme matkalaukut ja lähdemme kohti ikuista kaupunkia Roomaa. Ennen hotelliin saapumista käymme katakombeilla ja Paavalinkirkossa. Tulo Rooman hotelliin, jossa vietämme seuraavat kolme yötä.

5. päivä – Vatikaani

Aamupäivän aikana tutustumme Vatikaanivaltion aarteisiin ja sen loisteliaisiin saleihin ja käytäviin. Käymme Sikstiiniläiskappelissa, jossa pidetään perinteisesti paavin vaalit.

6. päivä – Colosseum, piazzat ja suihkulähteet

Tutustumme antiikin Rooman loistokauteen. Näemme Colosseumin, Forum Romanumin ja muutamia ikuisen kaupungin kauneimmista ja kuvatuimmista piazzoista, suihkulähteistä ja rakennuksista.

7. päivä – Kotiinpaluu

Matkat kohteeseen

Ei julkaistuja matka-aikoja tällä hetkellä. Tiedustele seuraavaa matkaa asiakaspalvelustamme 09 565 7170.

Soita asiakaspalveluumme p. 09 565 7170 tai vieraile toimistollamme.

Toimistomme on avoinna klo 08.30-16.30 maanantaista perjantaihin.