Kroatia

Kroatian eteläinen osa Dalmatia on täynnä upeita kulttuuri- ja luontonähtävyyksiä. 

Unescon maailmanperintökohteitakin on alueella useita. Dalmatian suurimman kaupungin Splitin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat Diocletianuksen palatsi ja keskiaikainen kaupunki. 30 km länteen Splitistä sijaitsee Trogirin historiallinen keskusta. Šibenikin kaupunki oli yksi Kroatian renessanssikeskuksista.

Sujuvien lentoyhteyksien ja vain kolmen tunnin lentoajan ansiosta muutamassa päivässä ehtii nähdä paljon Kroatiaa.

Dubrovnikin kaupunki on Adrianmeren helmi. Puhdas merivesi, auringonpaiste ja kulttuuritarjonta ovat houkutelleet matkailijoita Dubrovnikiin jo pitkään. Dubrovnikin vanha kaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin; se on vuosisatojen aikana säilyttänyt ainutlaatuisen kaupunkimaisen kokonaisuutensa kaupunkimuurien sisällä.

Krka-kansallispuistossa pääsee vehreän luonnon keskelle ihailemaan huikean kauniita vesiputouksia.

 

Räätälöimme kiertomatkoja ryhmille. Alla esimerkki Kroatian kiertomatkasta.

1. päivä: Matka alkaa lennolla Splitiin. Tutustumme kävelykierroksilla ensin Trogirin ja sitten Splitin kaupungin historialliseen keskustaan ja nähtävyyksiin. Splitissä käymme Diocletianuksen palatsissa, näemme Dujen katedraalin ja Jupiterin temppelin. Illalla jatkamme Podstranan entiseen kalastajakylään, jossa majoitumme.

2. päivä: Aamiaisen jälkeen retki, johon sisältyy patikointia luonnonpuistossa. Ajamme Krka-kansallispuistoon ja jatkamme veneellä Skradinski Bukin vesiputoukselle, yhdelle Kroatian tunnetuimmista luonnonnähtävyyksistä. Jatkamme Krka-joen suistossa sijaitsevaan Sibenikin kaupunkiin, jonka merkittävin nähtävyys on Pyhän Jaakobin katedraali. Kuvauksellisessa Pakovo Selon kylässä pääsemme opastetulle kierrokselle aidossa kylämaisemassa.

3. päivä: Aamiaisen jälkeen lähdemme Dalmatian huikean kauniiden maisemien halki kohti Dubrovnikin kaupunkia. Matkalla Stonin kylässä maistelemme ostereita. Dubrovnikin erinomaisesti säilyneessä ja entisöidyssä, Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvassa vanhassa kaupungissa tutustumme kirkkoihin, luostareihin ja palatseihin.

4. päivä: Lähdemme varhain kohti Montenegroa. Pysähdymme Kotorissa, jossa tutustumme Pyhän Trifonin katedraaliin. Matka jatkuu serpentiinitietä pitkin Njegusin vuoristokylän maalaistunnelmaan ja edelleen Budvaan. Iltatunteina palaamme Dubrovnikiin.

5. päivä: Viimeinen matkapäivä on varattu omatoimiselle lomavirkistykselle. Illalla lennämme Dubrovnikista takaisin Helsinkiin.

Matkat kohteeseen

Ei julkaistuja matka-aikoja tällä hetkellä. Tiedustele seuraavaa matkaa asiakaspalvelustamme 09 565 7170.

Soita asiakaspalveluumme p. 09 565 7170 tai vieraile toimistollamme.

Toimistomme on avoinna klo 08.30-16.30 maanantaista perjantaihin.

Kesällä juhannuksesta heinäkuun loppuun saakka suljemme klo 16.00.