Ennen matkaa

Passi ja viisumi

Voimassa oleva ulkomaanpassi vaaditaan kaikkiin matkakohteisiimme. Ns. Schengen-sopimuksen piiriin kuuluviin maihin (mm. Kreikka, Italia, Saksa) matkustettaessa riittää, jos mukana on passin sijaan poliisin antama virallinen EU-standardin mukainen henkilöllisyystodistus.

Israelin viranomaiset vaativat, että matkustajan passi on voimassa vielä kuusi (6) kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Jordanian ryhmäviisumia varten riittää erikseen pyydettävien passitietojen antaminen etukäteen Toiviomatkoille.

Israelin viranomaisten määräyksen mukaan matkanjärjestäjän tulee ilmoittaa asiakkaittensa nimi-, kansalaisuus- ja passitiedot hotelleille etukäteen. Syynä on maan arvonlisävero, jota ulkomaalaisten matkailijoiden ei tarvitse hotellimajoituksesta maksaa. Lähetämme asiakkaalle matkavahvistuksen yhteydessä passitietolomakkeen, jossa pyydettyjen tietojen tulee olla Toiviomatkoilla viimeistään kaksi kuukautta matkan alkua. Hotellit laskuttavat lisämaksun asiakkaalta hotelliin saapuessa, jos ne eivät ole saaneet tietoja ajoissa. Asiakkaan velvollisuus on pitää huolta siitä, että tiedot ovat Toiviomatkoilla ajoissa.

Tiedot voi ilmoittaa Toiviomatkojen toimistoon joko postitse, puhelimitse tai sähköpostitse osoitteeseen helsinki@toiviomatkat.fi.

Rokotukset

Ajankohtaista tietoa rokotustarpeesta saa mm. rokotus- ja terveyskeskuksista. Yleisesti suositellaan, että polio- ja jäykkäkouristusrokotukset olisivat voimassa. Lisätietoa www.rokote.fi

Matkavakuutus

Toiviomatkat suosittelee matkavakuutuksen ottamista mahdollisen äkillisen sairastumisen tai tapaturman varalta, sillä ulkomailla hoitokulut ovat usein hyvin kalliit. Vakuutuksen on hyvä sisältää peruutusturva siltä varalta, että matkan joutuu viime hetkellä perumaan sairastumisen tai muun yllättävän tapahtuman vuoksi.

Aikaero

Lentoaikatauluissa on paikallisajat. Israelissa, Jordaniassa, Turkissa ja Kreikassa on sama aika kuin Suomessa. Israelissa kesäaikaan siirtymisen ajankohta päätetään joka vuosi erikseen. Saksan, Kroatian, Italian ja Maltan aika on tunnin Suomen ajasta jäljessä.

Valuutta

Kätevimpänä matkavaluuttana suosittelemme mukaan otettavaksi kaikkiin Toiviomatkojen kohteisiin euroja pieninä seteleinä.

Vaatetus

Välimeren maissa sateita esiintyy pääasiassa marraskuun ja huhtikuun välisenä aikana. Tuolloin sateisina päivinä ja varsinkin illalla ja yöllä lämpötila voi laskea jopa lähelle nollaa ja korkeammilla seuduilla voi tulla joskus lumikuuroja. Aina on syytä kuitenkin varautua lämpimän aurinkoiseen säähän ja siihen, että korkealta paistava aurinko sekä häikäisee että helposti polttaa tottumattoman ihon. Varsinaisina kesäkuukausina iho on erittäin suuressa vaarassa. Aurinkolasit ja hellehattu ovat välttämättömiä varusteita. Koska kiertomatkoillakin aina välillä tarjoutuu tilaisuus uintiin, on syytä ottaa uimapuku mukaan. Jotta vaihtelevissa sääoloissa (erityisesti kevätkuukausina) olisi helppo mukautua vallitseviin tilanteisiin, suosittelemme kevyttä ja helppohoitoista asukokonaisuutta, johon on helppo lisätä lämpimiä vaatekappaleita.

Erityisen tärkeät ovat mukavat jalkineet, joihin on jo ennen matkaa ehtinyt tottua. Hiertävät sandaalit voivat muodostua kiusankappaleiksi. Mitään juhlavaa asua ei Toiviomatkojen matkaohjelmiin liittyvissä tilaisuuksissa edellytetä, mutta luostareihin ja kirkkoihin ei tulisi mennä kevyessä aurinkoasussa, kuten shortseissa tai paljain hartioin. Naisilla ei myöskään saa luostareissa olla housupukua.

Sähkövirta

Jännite kaikissa Toiviomatkojen käyttämissä hotelleissa eri matkakohteissa on 220 V. Mikäli pistorasia ei ole Suomessa käytössä olevien standardien mukainen, hotelleista saa yleensä lainata sopivaa yhdysjohtoa.

Lentoliput

Toiviomatkat lähettää matkustajille noin 10 päivää ennen matkan alkua tulosteen lentoyhtiön sähköisestä lentolipusta, joka esitetään yhdessä passin kanssa lentoaseman lähtöselvityksessä. 

Lähtöselvitys Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Lentoaseman lähtöselvityksessä tulee olla noin kaksi tuntia ennen koneen lähtöaikaa. Lentoasemalla on vain yksi terminaali. Finnairin lentojen lähtöselvitys tapahtuu lähtöselvitysalueella 200. Tieto muiden lentoyhtiöiden käyttämästä lähtöselvitysalueesta ilmoitetaan lentolipun kanssa lähetettävässä saatteessa.

Lähtöselvityksen voi tehdä ennakkoon internetissä. Lähtöselvitys avautuu 36 tuntia ennen koneen lähtöä osoitteessa https://www.finnair.fi (etusivun yläreunassa kohta Lähtöselvitys). Lähtöselvitystä tehdessä tarvitaan passitietoja. Tarkastuskortti eli boarding card ja matkalaukkulipuke tulostetaan lentokentän lähtöselvitysautomaatilta. Helsinki-Vantaan lentokentällä lähtöselvityksen voi tehdä myös kokonaan automaatilla Finnairin lähtöselvitysalueella 200. Ruumaan menevään matkalaukkuun kiinnitetään matkalaukkulipuke, jonka kuittiosa jää itselle. Matkalaukku jätetään Bag Drop -itsepalvelutiskille. Lähtöselvityksen jälkeen siirrytään turva- ja passintarkastusten kautta lähtöportille.

Koneen ruumassa kuljetettavaa matkatavaraa saa olla vain yksi laukku / matkustaja. Laukun enimmäispaino on 23 kg. Matkusta-moon saa ottaa yhden käsimatkatavaran, jonka enimmäismitat ovat 55x40x23 cm sekä yhden henkilökohtaisen tavaran, kuten pienen käsilaukun tai kannettavan tietokoneen. Käsimatkatavarat saavat painaa yhteensä enintään 8 kg.

HUOM! Lentokoneen matkustamossa kuljetettavista nesteistä on annettu turvallisuusmääräyksiä. Helsinki-Vantaan sekä Tel Avivin Ben Gurionin lentokentillä rajoitukset ovat lieventyneet ja käsimatkatavaroissa saa olla kaksi litraa nesteitä. Monilla muilla lentokentillä rajoitukset ovat edelleen voimassa eli matkustaja saa ottaa koneeseen käsimatkatavarana nesteitä enintään 100 ml:n kokoisissa pakkauksissa, jotka on sijoitettu enintään 1 litran kokoiseen läpinäkyvään, uudelleensuljettavaan muovipussiin, joka on esitettävä turvatarkastuksessa.

Soita asiakaspalveluumme p. 09 565 7170 tai vieraile toimistollamme.

Toimistomme on avoinna klo 08.30-16.30 maanantaista perjantaihin.

Kesällä juhannuksesta heinäkuun loppuun saakka suljemme klo 16.00.