Puola

Puola on monipuolinen matkailumaa. Maalla on pitkä ja vaiheikas historia, johon on kuulunut hyvin vaikeitakin aikoja. 

Historiallinen Krakova on yksi Puolan suosituimpia matkakohteita. Se sijaitsee Etelä-Puolassa ja on maan suurimpia ja vanhimpia kaupunkeja. Vanhan kaupungin upeat rakennukset ovat säilyneet erittäin hyvin keskiajalta meidän päiviimme saakka ja koko vanha kaupunki on kuin ulkoilmamuseo, joka kuitenkin on myös nykypäivän arkielämää täynnä. Kaupungin valtava keskustori Rynek Glowny on Euroopan suurin keskiaikainen aukio. Keskustorin keskellä kohoava Verkahalli on palvellut kauppapaikkana jo 1300-luvulla ja se on Euroopan vanhin edelleen käytössä oleva kauppahalli. Keskustorin näyttävin rakennus on Pyhän Marian kirkko, joka on peräisin 1300-1400 -lukujen vaihteesta.

Juutalaisten historia on Krakovassa vahvasti läsnä.

Kazimierzin juutalaiskaupunginosa sijaitsee hieman vanhan kaupungin ulkopuolella. 1400-luvulla juutalaiset pakotettiin muuttamaan Krakovasta Kazimierziin ja myöhemmin alueesta muodostui myös muualta Euroopasta karkotettujen juutalaisten koti. Toisen maailmansodan aikaan juutalaiset siirrettiin Podgórzen ghettoon sekä keskitysleireille ja alue autioitui kymmeniksi vuosiksi. Nykyään Kazimierzissa on juutalaisten ja alueen historiasta kertovia museoita sekä synagogia.

Krakovan ulkopuolella sijaitsevat Wieliczkan suolakaivokset kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Maanalaiset suolajärvet ja suolasta rakennetut rakennukset ovat huikea kokemus. Toinen suosittu retkikohde on Auschwitz-Birkenaun keskitysleirimuseo, toisen maailmansodan vaikuttava muistomerkki, jossa vierailu on pysäyttävä kokemus.

Matkat kohteeseen

Ei julkaistuja matka-aikoja tällä hetkellä. Tiedustele seuraavaa matkaa asiakaspalvelustamme 09 565 7170.

Soita asiakaspalveluumme p. 09 565 7170 tai vieraile toimistollamme.

Toimistomme on avoinna klo 08.30-16.30 maanantaista perjantaihin.

Kesällä juhannuksesta heinäkuun loppuun saakka suljemme klo 16.00.