Unkari

Yhdellä matkalla pääset näkemään kaksi Tonavan varrella sijaitsevaa upeaa pääkaupunkia, Unkarin pääkaupungin Budapestin ja Itävallan pääkaupungin Wienin sekä niitä ympäröivää maaseutua.

Budapestin sillat yhdistävät aikoinaan itsenäiset kaupungit Budan ja Pestin. Kukkulaisessa ja metsäisessä Budassa on suuria puistoalueita, hienoja näkymiä, kaunista vanhaa arkkitehtuuria sekä museoita ja gallerioita. Budassa kohoaa kaupungin pitkästä historiasta kertova linnavuori, jolla sijaitsee Budapestin vanhakaupunki. Linnavuorella on myös Matiaksenkirkko, katolinen, keskiajalta peräisin oleva kirkko. Sen päätorni näkyy kaupungin monin osiin, ja se on Budapestin tunnetuimpia maamerkkejä.

Joen toisella rannalla Pest henkii Itävalta-Unkarin kaksoismonarkian aikaista loistoa. Siellä on Unkarin pääkaupungin moderni ydinkeskusta, Sankarien aukio, Andrássy-bulevardi, kauppahalli ja näyttävä parlamenttitalo Tonavan rannalla.

Matkalla Wieniin pysähdytään vaikuttavassa Pannonhalman benediktiiniluostarissa, joka kuuluu Unkarin historiallisen rakennustaiteen aarteisiin ja on Unescon maailmanperintökohde.

Wien on Euroopan kauneimpia kaupunkeja ja täynnä historiaa. Wienistä käsin on hallittu laajoja Euroopan alueita. Keisarillisen Wienin nähtävyyksiä ovat Ringstrassen varrella sijaitsevat upeat rakennukset: valtionooppera, parlamenttitalo, raatihuone, yliopisto, Hofburgin talvipalatsi ja Belvederen barokkilinna. Wienissä on paljon upeiden puutarhojen ympäröimiä palatseja, joista Schönbrunnin linna, suuri keisarillinen kesäpalatsi, on yksi tunnetuimmista.

 

Räätälöimme kiertomatkoja ryhmille. Alla esimerkki Budapest - Wien -kiertomatkasta.

1. päivä: Saapuminen Unkariin

Budapestiin saavuttuamme lähdemme suoraan lentokentältä kaupunkikiertoajelulle, jolla tutustutaan "Tonavan helmen” nähtävyyksiin, kuten Sankarten aukio, Andrássy-bulevardi, linnavuori, Kalastajalinnake, Mátyás-kirkko, parlamentti ja Gellért-kukkula. Majoittuminen hotelliin ja päivällinen kävelymatkan päässä olevassa ravintolassa.

2. päivä: Messu, viinitila ja salonkikonsertti

Aamumessu fransiskaanikirkossa lyhyen kävelymatkan päässä hotellista. Retki Etyekin kylään Unkarin viinialueella. Vierailu viinitilalla, jossa viinimaistiaiset ja lounas. Tilalla ostosmahdollisuus. Illalla kävellen salonkikonserttiin Ari Kupsuksen yksityisresidenssiin.

3. päivä: Budapest, ostoksia ja risteily Tonavalla

Aamupäivällä aikaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen. Iltapäivällä ostoskierros suureen kauppahalliin. Lounas kauppahallin vieressä olevassa ravintolassa. Illalla kävelemme Tonavan rantaan, josta nousemme laivaan tunnin mittaiselle Tonavan risteilylle ihailemaan upeasti valaistua kaupunkia. Suomenkielinen selostus korvakuulokkeiden avulla. Takaisin hotelliin kävellen.

4. päivä: Siirtyminen Itävaltaan, Pannonhalma

Lähdemme kohti Wieniä. Pysähdymme Pannonhalman benediktiiniläisluostarissa, jossa lounas ja liköörimaistiaiset. Matkan varrella pysähdymme Győrissä ja tutustumme luterilaiseen seurakuntaan. Matka jatkuu Wieniin, jonne saapuminen illansuussa ja majoittuminen hotelliin.

5. päivä: Wien

Kiertoajelu, jolla näemme Wienin tärkeimpiä nähtävyyksiä, Hundertwasserhaus, Prater, RingStraße –kehäkadun upeat vanhat rakennukset, kuten valtionooppera, Hofburgin talvipalatsi, Belvederen barokkilinnat ja Kaarlen barokkikirkko. Lounas keskustan ravintolassa. Vierailu ihastuttavassa Schönbrunnin linnassa. Illalla matkaamme keskustan ulkopuolella olevaan vanhaan viinikaupunkiin.

6. päivä: Kotiinpaluu

Hotellihuoneiden luovutus aamupäivällä, matkatavarat voi jättää hotellin säilytystilaan. Päivä vapaa omalle ohjelmalle. Klo 16.30 kuljetus lentokentälle. 

Matkat kohteeseen

Ei julkaistuja matka-aikoja tällä hetkellä. Tiedustele seuraavaa matkaa asiakaspalvelustamme 09 565 7170.

Soita asiakaspalveluumme p. 09 565 7170 tai vieraile toimistollamme.

Toimistomme on avoinna klo 08.30-16.30 maanantaista perjantaihin.

Kesällä juhannuksesta heinäkuun loppuun saakka suljemme klo 16.00.