Jordania

Jordania on Lähi-idän kiehtovimpia maita ja uskomattoman monipuolinen matkakohde.

Maassa on lukuisia historiallisesti ja uskonnollisesti merkittäviä paikkoja. Luonto on karun kaunista ja vaihtelevaa: Kuolleenmeren rantojen suolapatsaat, Jordanjoen vehreä laakso, erämaan hiekka ja keitaiden palmut, Wadi Rumin aavikkomaisemat jyrkkine solineen ja kuivuneine joenuomineen, Punaisenmeren kalojen ja korallien väriloisto.

Jordanian pääkaupunki Amman on yllättävän moderni kaupunki. Ammanin, antiikin Filadelfian, tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat roomalaisaikainen amfiteatteri sekä vanhan kaupunkilinnoituksen alue, jolla sijaitsevat Herkuleksen temppelin rauniot ja Bysantin aikainen kirkko.

Jerash, antiikin Gerasa, oli yksi Rooman valtakunnan itäreunalla sijainneen Dekapoliksen kymmenestä kaupungista ja se on maailman parhaiten säilyneitä roomalaiskaupunkeja. Madaban Pyhän Yrjön kirkossa on komea lattiamosaiikki, jossa on Bysantin aikainen pyhän maan kartta. Nebon vuorelta avautuu maisema Jordanjoen laaksoon ja pyhälle maalle. Vanhan testamentin mukaan Mooses näki täällä ensi kertaa luvatun maan johdettuaan israelilaisia 40 vuoden ajan autiomaassa.

Kuolleenmeren, ”Suolajärven”, pinta on yli 400 metriä Välimeren pinnan alapuolella ja se on matalin paikka maailmassa. Veden suolapitoisuuden takia uiminen ei järvessä onnistu, mutta sen pinnalla voi kellua helposti.

Jordanian erämaissa on useita komeita vanhoja linnoja, kuten ristiretkeläisten rakentama Karak (Kerak).

Petran rauniokaupunki on yksi maailman kiehtovimmista ja kauneimmista paikoista, yli 2000 vuotta vanha muinaisten nabatealaisten pääkaupunki.

Petran kallioon louhitut rakennukset, amfiteatterit, patsaat ja hautaholvit ovat säilyneet erinomaisesti suojaisen sijaintinsa johdosta - ainoa sisäänpääsy kaupunkiin on noin kilometrin pituista kapeaa kalliosolaa pitkin.

Wadi Rumia pidetään maailman kauneimpana aavikkona ja se onkin Unescon maailmanperintökohde. Wadi Rumin hiekkakivestä ja graniittikalliosta muodostuneessa laaksossa ja sen ympäristössä on ollut asutusta tuhansia vuosia, nykyään alueella asuu beduiiniheimoja.

 

Jordanian matkat yhdistetään usein Israelin kanssa, jolloin päästään näkemään laajasti Jordanvirran molempia puolia. Tällöin lennot ovat Israelin Tel Aviviin.

Matkat kohteeseen

Ei julkaistuja matka-aikoja tällä hetkellä. Tiedustele seuraavaa matkaa asiakaspalvelustamme 09 565 7170.

Soita asiakaspalveluumme p. 09 565 7170 tai vieraile toimistollamme.

Toimistomme on avoinna klo 08.30-16.30 maanantaista perjantaihin.

Kesällä juhannuksesta heinäkuun loppuun saakka suljemme klo 16.00.